Metaalwinkel

Lasersnijden van metaal

Bij de Metaalwinkel is het mogelijk om met behulp van lasersnijden verschillende metaalvormen te laten vervaardigen. Laat je verrassen door de mogelijkheden. 

Wat is lasersnijden?

Bij lasersnijden wordt er met behulp van een laser elke gewenste vorm uitgesneden. Een laser is een elektromagnetische stralingsbron die licht uitzendt in een bijna evenwijdige bundel.

lasersnijden van metaal

Om met de laserstraal te kunnen snijden, moet die worden gefocusseerd tot een lichtcirkel waarvan de diameter slechts fracties van een millimeter bedraagt. Hierdoor wordt de intensiteit van de straal zo groot, dat door smelten en verdampen van het materiaal zeer smalle en nauwkeurige gleuven kunnen worden gemaakt. Met de scherpe laserstraal kan men een groot aantal metalen snijden.

Snijsnelheid

De snijsnelheid die bij het lasersnijden gehaald kan worden is afhankelijk van een aantal variabelen, zoals het materiaal, de dikte, het type laser en het vermogen. De snelheid varieert ruwweg tussen de 0,5 (bij staal) en 12 (bij kunststof) meter per minuut.

Toepassingen lasersnijden

Met lasersnijden kunnen zeer complexe contouren vervaardigd worden, er is weinig tot geen materiaalverlies en de techniek kan op verschillende metaalsoorten worden toegepast.
Toch zijn niet alle metaalsoorten te lasersnijden, vanwege geleidingseigenschappen en reflectie, dus vraag naar uw mogelijkheden.