Metaalwinkel

Ponsen van metaal

De ponsmachine wordt gebruikt voor het ponsen, stansen of het afronden van hoeken. Eenvoudig gezegd slaat deze machine gaten in alle soorten metaal. Deze machine heeft een hoge snelheid met een uitzonderlijk mooi resultaat van afwerking en precisie. Door de eenvoudige en snelle insteltijd kan uw opdracht in overleg direct worden uitgevoerd. In principe kan iedere gewenste pons en stansvorm worden aangeboden. Denk aan: rond, vierkant, sleuf en cilindergaten

Afhankelijk van de gatmaat kan de Metaalwinkel stansen van 3mm tot en met 120mm diameter en tot een dikte van 30 mm zowel in staal, RVS, aluminium, messing, koper, enz.

ponsen van metaal

Toepassingen ponsen

Deze werkzaamheden kunnen wij uitvoeren in platstaf, hoekprofielen en plaatmaterialen. Uitzonderlijk van deze machine is, dat deze speciaal door ons ontworpen is om zo sneller om te kunnen schakelen van licht stanswerk naar zwaar stanswerk en van kleine series naar grote series met snelle omwissel- en insteltijden, met veel variabele mogelijkheden en met een groot aantal verstelbare aanslagnokken, waardoor seriewerk en stukswerk snel en precies uitgevoerd kunnen worden. Veel traditioneel boorwerk kan met deze machine vervangen worden. Met als voordeel hoge snelheid en nauwkeurigheid (geen bramen).